Vecka 27

2016-07-27 @ 13:43:00
ADIDAS TSHIRT - HÄR
Hej på er! Jag är nu i vecka 27 och tiden bara flyger fram tycker jag! Har mått så himla bra och jag är så tacksam för det. De flesta som frågar hur jag mår blir liksom förvånad över att jag inte "klagar" över någonting.. MEN, igår kom Robins pappa ner till Gävle med en buss för att hjälpa oss att börja flytta lite grejer. Vi tog hela vinds- och källarförråden så nu är det klart, SÅ himla skönt! Nu är det "bara" det som är i lägenheten kvar.. Men i alla fall, det jag skulle säga var, att efter massa vändor upp och ner i trapporna till vinden (bar inget tungt) så fick jag superont över blygdbenet, ut i insidan låren och i korsryggen. Foglossning alltså.. Har varit lite svårt att sova inatt då det gör ont att vända sig. Känns även idag så jag misstänker att jag mått så bra och sluppit krämpor för att jag helt enkelt inte är så aktiv i vardagen, haha. Tur jag har ett stillasittande jobb! Ja ja, lite krämpor kan jag absolut ta sålänge plutten därinne mår bra ♥

Såhär står det om vecka 27 på babyhjalp.se:

"Du har nu ungefär ett kilo bebis i magen. Den andra tredjedelen av graviditeten är snart förbi.
Runt den här veckan så brukar den blivande mamman må ganska bra. Det kan därför vara bra att ta till vara på tillfället och göra saker som ni tycker är roliga. Fundera även på vad ni behöver handla till barnet. Detta kan vara sista veckan på länge som du faktiskt orkar gå i butiker. Din bebis är drygt 36 centimeter lång mellan huvud och häl och väger 875 gram. I slutet av veckan når barnet dock den magiska vikten 1 kilo! Livmoderns mått är mellan 25 och 28 cm. De flesta barn i den här åldern gillar att gosa i ett något böjt läge inuti livmodern. Det är härifrån termen fosterställning kommer.
I vecka 27 öppnar barnet sina ögon och ögonfransarna är fullt utväxta. Barnet hör era röster och kan även känna igen dem, så det är hög tid att prata med er framtida son eller dotter. Det är även möjligt att höra barnets hjärtslag. I alla fall för din partner. Be din partner trycka sitt öra mot magen, så kan det mycket väl vara så att ett snabbt hjärtljud hörs.
I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Barnets smaklökar utvecklas också runt den här tiden. Om du äter olika typer av kryddor så kommer ditt barn att kunna smaka skillnaden i fostervattnet. Ni har dock inte samma mattider, då det är en fördröjning innan maten når barnet på cirka två timmar. Äter du kryddig mat så kan barnet svara med hicka, som för dig kan uppfattas som spasmer. Men var lugn, hicka är inget som stör barnet, och det blir inte stressad av det."
Taggar: foglossning, gravid, vecka 27;
Kategorier: My Pregnancy 8

Det blev en Stokke Trailz!

2016-07-25 @ 13:51:00
Det här med att välja barnvagn har ju inte varit det lättaste.. men efter att ha testat några olika och dessutom pratat lite med vänner och bekanta så kom vi fram till att en Stokke Trailz stog högst upp på listan. Vi beställde våran på babyland.se och dom har alltid fri frakt men vi valde fraktalternativet Best som levererar samma vardagskväll och direkt hem till dörren! Man slipper alltså åka och hämta ut hos ombud vilket vi kände var skönt när det var så stora kartonger som kom. Alltså jag är såå nöjd med all service från både Babyland och Best och frakten var ju otrolig! Har inte hunnit provköra vagnen mer än till bilen för att testa så att den gick in ;) Men jag känner att vi gjort helt rätt val än så länge! Kan skriva mer om vagnen senare när vi testat lite mer!
Just nu har Babyland en stor reakampanj som heter Jul i Juli, som en mellandagsrea mitt i sommaren! De har upp till 70% rabatt och på kläder så får man ytterligare 10% rabatt på reapriset just nu! Har satt ihop mina favoriter från kläd-sektionen + lite annat smått och gott här nedanför :)
 
Taggar: babyland, rabatt;
Kategorier: My Pregnancy 4

Vecka 26 uppdatering + extra UL

2016-07-20 @ 15:49:00
Klänning - Lager 157 / Hatt - H&M / Naglar - Mina Naglar i Gävle
 
Just nu är jag i mitten av vecka 26 och i förrgårkväll konstaterade jag att det gått två dygn med väsentligt mindre rörelser i magen. Har tidigare trott att bara man känner nånting alls så är det lugnt men tydligen ska man ju rapportera in om rörelsemönstret avviker öht. Det har tidigare varit så pass livligt att jag undrar om h*n har sovit nått alls under dagarna så det var verkligen stor skillnad. Försökte med att dricka ett iskallt stort glas vatten men det fick ingen fart ändå. Googlade på det och ringde tillslut förlossningen och berättade och dom sa åt mig att komma in direkt. Usch det är ju så läskigt när dom säger så, låter så allvarligt! Som tur är bor vi ju än sålänge bara en minut ifrån sjukhuset, guld värt. De tog någon kurva på hjärtljud och kollade även med ultraljud så att det fanns tillräckligt med vatten och h*n blir alltid irriterad på ljudvågorna/strålningen så då blev det livat igen, pjuh! Var inne till efter 01 någon gång innan vi fick åka hem. De ville dock ändå göra ett UL igen dagen efter för att kolla så att h*n växer som h*n ska osv så vi var där igår också och allt såg bra ut! Dom sa att det kan vara för att h*n vänt sig och sparkar inåt magen där min moderkaka ligger och att det är därför jag inte känner av det på samma sätt.. Har känt av mer aktivitet idag i alla fall så det är skönt! ♥

Såhär kan man läsa på nätet om v.26:
"Gravidmagen du fått i vecka 26 gör sannolikt att dina vanliga kläder inte längre passar. Utöver magen så lagrar kroppen nu mer fett kring bröst och höfter. Barnets ögon är nu färdigbildade och barnet fortsätter att träna på sin in- och utandning.
Barnet väger nu ca 760 gram och är cirka 35 centimeter från huvud till häl. Barnet kan sedan en tid tillbaka höra ljud och reagerar på höga ljud med högre puls. Inne i livmodern kan ljudnivån bli så hög som 80 decibel. Det är lika mycket som på en livligt trafikerad gata. Barnet kan när du är gravid i vecka 26 höra både din och din partners röst. Barnet blir med veckorna allt större, men det finns fortfarande gott om utrymme för att utföra gymnastiska övningar inne i magen. "

 
Taggar: lager157, minskade fosterrörelser, tillväxt ul, vecka 26;
Kategorier: My Pregnancy Outfits 1

Min profilbild

choicebyanna@gmail.com »

ANNA@INSTAGRAM:

bloglovin

Arkiv

2017:

01 02 03 04 05 06

2016:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2015:

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12

2014:

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12
RSS 2.0